Marco Andreolli

Foto Profilo,  July 15, 2024
Position
Temporary Assistant Professor
Academic sector
BIOS-15/A - Microbiology
Research sector (ERC-2024)
LS9_4 - Microbial biotechnology and bioengineering

LS9_7 - Environmental biotechnology and bioengineering

Telephone
045 802 7873
E-mail
marco|andreolli*univr|it <== Replace | with . and * with @ to have the right email address.
Curriculum

Marco Andreolli si occupa di microbiologia ambientale e biotecnologie microbiche industriali e ambientali. I principali interessi di ricerca riguardano le interazioni tra microorganismi (batteri e funghi) con composti organici contaminanti in ecosistemi terrestri. Inoltre è coinvolto nello studio ed applicazione di microrganismi per la valorizzazione di scarti industriali mediante la produzione di composti ad alto valore aggiunto quali, biosurfattanti e poliidrossialcanoati (PHAs). Per ultimo, si interessa dell'utilizzo di microrganismi a fini di biocontrollo. 

Modules

Modules running in the period selected: 9.
Click on the module to see the timetable and course details.

Course Name Total credits Online Teacher credits Modules offered by this teacher
Bachelors' degree in Innovation and sustainability in the industrial production of food Bio-treatment of wastes and agro-food waste (2024/2025)   10  eLearning LABORATORIO DI BIO-TRATTAMENTI DI RIFIUTI E SCARTI AGRO-ALIMENTARI (Laboratorio 2)
BIO-TRATTAMENTI DI RIFIUTI E SCARTI AGRO-ALIMENTARI (TEORIA) (Teoria 2)
Bachelors' degree in Innovation and sustainability in the industrial production of food Introduction to microbiology, analytical methodologies and safety (2024/2025)   5    INTRODUZIONE ALLA MICROBIOLOGIA, METODOLOGIE ANALITICHE E SICUREZZA (TEORIA)
Bachelors' degree in Innovation and sustainability in the industrial production of food Bio-treatment of wastes and agro-food waste (2023/2024)   10  eLearning BIO-TRATTAMENTI DI RIFIUTI E SCARTI AGRO-ALIMENTARI (TEORIA) (Teoria 2)
LABORATORIO DI BIO-TRATTAMENTI DI RIFIUTI E SCARTI AGRO-ALIMENTARI (Laboratorio 2)
Bachelors' degree in Innovation and sustainability in the industrial production of food Introduction to microbiology, analytical methodologies and safety (2023/2024)   5  eLearning INTRODUZIONE ALLA MICROBIOLOGIA, METODOLOGIE ANALITICHE E SICUREZZA (TEORIA)
Bachelor's degree in Biotechnology General Microbiology (2022/2023)   9  eLearning [1° turno] (laboratorio)
[2° turno] (laboratorio)
Bachelors' degree in Innovation and sustainability in the industrial production of food Introduction to microbiology, analytical methodologies and safety (2022/2023)   5  eLearning INTRODUZIONE ALLA MICROBIOLOGIA, METODOLOGIE ANALITICHE E SICUREZZA (TEORIA)

News for students

There you will find information, resources and services useful during your time at the University (Student’s exam record, your study plan on ESSE3, Distance Learning courses, university email account, office forms, administrative procedures, etc.). You can log into MyUnivr with your GIA login details: only in this way will you be able to receive notification of all the notices from your teachers and your secretariat via email and also via the Univr app.

MyUnivr

Di seguito sono elencati gli eventi e gli insegnamenti di Terza Missione collegati al docente:

  • Eventi di Terza Missione: eventi di Public Engagement e Formazione Continua.
  • Insegnamenti di Terza Missione: insegnamenti che fanno parte di Corsi di Studio come Corsi di formazione continua, Corsi di perfezionamento e aggiornamento professionale, Corsi di perfezionamento, Master e Scuole di specializzazione.



Organisation

Department facilities

Share