University Degree in the Science and Technology of Viticulture and Winemaking (University program until academic year 2008/2009)

for Information
Operational unit: Teaching administration

Course Not running, not visible

To see your indicative training path, select your registration year

Inserisci la matricola per vedere la tua offerta formativa nell'anno corretto.


Course curriculum: training activities divided by year of enrollment
Year Credits TTA Activity Academic year of attendance
S Agronomia - Agronomy (AGR/02) 2008/2009
S Analisi statistica dei dati - Statistics (SECS-S/01) 2008/2009
A Biologia - Biology (BIO/01) 2008/2009
A Chimica generale ed inorganica - General and Inorganic Chemistry (CHIM/03) 2008/2009
A Chimica organica - Organic Chemistry (CHIM/06) 2008/2009
B Viticoltura generale - General viticolture (AGR/03) 2008/2009
S Economia del sistema vitivinicolo - Wine economics (AGR/01) 2008/2009
A Fisica - Physics (FIS/07) 2008/2009
A Matematica - Mathematics (MAT/05) 2008/2009
B Politica vitivinicola - Wine politics and law (wine policy) (AGR/01) 2008/2009
E Lingua inglese - English (L-LIN/12) 2008/2009
 
S Tecnologie e processi di trasformazione (AGR/15) 2009/2010
B Biochimica agraria - Agricultural Biochemistry (AGR/13) 2009/2010
S Chimica del suolo (AGR/13) 2009/2010
B Ecologia e fisiologia della vite (AGR/03) 2009/2010
B Enologia I - Oenology I (AGR/15) 2009/2010
B Enologia II - Oenology II (AGR/15) 2009/2010
S Fisiologia vegetale - Plant physiology (BIO/04) 2009/2010
A/B Genetica e miglioramento genetico - Plant genetics and breeding (AGR/07) 2009/2010
S/T Impiantistica enologica - Oenological Plant Engineering (AGR/09) 2009/2010
B Microbiologia agraria - Agricultural Microbiology (AGR/16) 2009/2010
B Microbiologia enologica - Oenological Microbiology (AGR/16) 2009/2010
 
B Economia dell'azienda vitivinicola - Wine business Economics (AGR/01) 2010/2011
S Analisi sensoriale - Enological processes (AGR/15) 2010/2011
C/S Controllo della qualità del vino - Wine Quality Control (AGR/15 ,CHIM/01) 2010/2011
T Difesa della vite: entomologia - Grapevine pests, diseases and disorders: entomology (AGR/11) 2010/2011
T Difesa della vite: patologia - Grapevine pests, diseases and disorders: phatology (AGR/12) 2010/2011
T Meccanizzazione viticola - Viticultural Mechanisation (AGR/09) 2010/2011
B Tecniche viticole - Viticultural practices (AGR/03) 2010/2011
C Trattamento reflui e rifiuti - Winery wastewater and waste treatment (ING-IND/25) 2010/2011
D
A scelta dello studente:
Available modules Credits Academic year of attendance
Grape genomics (AGR/07) 3 2010/2011
Grapevine propagation and nursery (AGR/03) 3 2010/2011
Wine market analysis (AGR/01) 3 2010/2011
Biotecnologie molecolari in viticoltura (BIO/04) 3 2010/2011
Enografia nazionale ed internazionale (AGR/15) 3 2010/2011
Nutrizione minerale della vite (AGR/13) 3 2010/2011
Tecnologia dei prodotti derivati dall'uva diversi dal vino (AGR/15) 3 2010/2011
Tecnologie del condizionamento e imbottigliamento dei vini (-) 3 2010/2011
Viticoltura e territorio (AGR/03) 3 2010/2011
F Abilità informatiche di base - Basic Information Technology Skills (-) 2010/2011
F Tirocinio - Training (-) 2010/2011
E Prova finale -

Legend | Type of training activity (TTA)


A Basic activities
B Characterizing activities
C Related or complementary activities

DActivities to be chosen by the student
EFinal examination
FOther activitites

SPlacements in companies, public or private institutions and professional associations


Per informazioni complete su obiettivi e sbocchi professionali, consulta la Scheda Unica Annuale "SUA-CdS" sul sito Universitaly.