Oenology I - OPERAZIONI UNITARIE (2017/2018)



Course code
4S00138
Credits
3
Academic sector
AGR/15 - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Language of instruction
Italian
Teaching is organised as follows:
Activity Credits Period Academic staff Timetable
Lezione 2 I sem. Fabio Favati

Go to lesson schedule

Esercitazioni 1 I sem. Fabio Favati

Go to lesson schedule

Learning outcomes

------------------------
MM: Lezione
------------------------
.
------------------------
MM: Esercitazioni
------------------------
.

Syllabus

------------------------
MM: Lezione
------------------------
.
------------------------
MM: Esercitazioni
------------------------
.

Assessment methods and criteria

------------------------
MM: Lezione
------------------------
Oral exam - Initially the student will be asked to discuss one of the topics of the course that he considered of the utmost interest. Afterwards, the teacher will present a practical problem that may be faced in the real working life and will evaluate how the candidate will organize and utilize the scientific and technical skills acquired during the study to highlight a possible solution to the problem. In this way the student will be oriented to study for acquiring not a mere "theoretical knowledge" but a "practical" one. The student will be graded over a score of 30 points, being 18 the minimum score to pass the exam.
------------------------
MM: Esercitazioni
------------------------
.

Reference books
Activity Author Title Publisher Year ISBN Note
Lezione Nardin G., Gaudio A., Antonel G., Simeoni P. Impiantistica enologica. Ciclo tecnologico di vinificazione e progettazione degli impianti Edagricole-New Business Media 2010 978-88-50-65124-5
Lezione Peri C e Zanoni B. Manuale di tecnologie Alimentari Voll. 1,2 3 e 4 CUSL Milano 2003 9788881322213
Lezione Pompei C. Operazioni unitarie della tecnologia alimentare CEA 2009 978-8-808-18342-2
Lezione R. P. Singh & D. R. Heldman Principi di tecnologia Alimentare Ambrosiana 2015
Esercitazioni Nardin G., Gaudio A., Antonel G., Simeoni P. Impiantistica enologica. Ciclo tecnologico di vinificazione e progettazione degli impianti Edagricole-New Business Media 2010 978-88-50-65124-5
Esercitazioni Peri C e Zanoni B. Manuale di tecnologie Alimentari Voll. 1,2 3 e 4 CUSL Milano 2003 9788881322213
Esercitazioni Pompei C. Operazioni unitarie della tecnologia alimentare CEA 2009 978-8-808-18342-2
Esercitazioni R. P. Singh & D. R. Heldman Principi di tecnologia Alimentare Ambrosiana 2015

STUDENT MODULE EVALUATION - 2017/2018